Zoeken

Marokko krijgt nieuwe Turkse drones

17 december 2021 - 19:00 - Marokko

©

Marokko heeft zes nieuwe Turkse Bayraktar TB2 drones ontvangen. Het koninkrijk had de drones in april besteld.

Marokko had eind september al dertien Bayraktar TB2 militaire drones ontvangen, meldt de Spaanse gespecialiseerde website Defensa. Het koninkrijk zal in 2022 nog een partij van zes drones ontvangen.

Lees ook: Marokko verhoogt militaire begroting

In april vorig jaar bestelde de Royal Armed Forces 13 Bayraktar TB-2 drones bij het Turkse bedrijf Baykar. Het bedrijf wordt geleid door Selçuk Bayraktar, echtgenoot van Sümeyye, de jongste dochter van president Recep Tayyip Erdogan. Deze eerste bestelling werd op 24 september aan de Marokkaanse strijdkrachten geleverd.

De onbemande Turkse drones zijn bewapend met MAM-L munitie, een 22 kg wegende lasergeleide GPS/INS bom. Een testvlucht vond plaats op 11 november boven het luchtruim van Laayoune in de Marokkaanse Sahara. Deze test is onderdeel van de koopovereenkomst tussen beide partijen.

Lees ook: Marokko koopt meer Turkse Bayraktar TB2 drones

Bayraktar TB-2’s zijn MALE (medium altitude long endurance) drones met een operationele autonomie van meer dan 24 uur. Dankzij deze aankoop moderniseert het Marokkaans leger zijn uitrusting om voorbereid te zijn op elke dreiging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team