Zoeken

Medicinale cannabis wordt belangrijkste exportproduct van Marokko

16 mei 2021 - 17:20 - Economie

©

Momenteel is het Marokkaanse parlement zich aan het beraden over de wet die de teelt en export van cannabis in Marokko moet legaliseren. Omdat investeerders staan te trappelen om hun geld in de Marokkaanse cannabisindustrie te steken, wil de minister van Binnenlandse Zaken dat het parlement zo snel mogelijk een besluit neemt.

Volgens internationale instellingen zoals de Verenigde Naties en het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving, is Marokko de grootste cannabisproducent ter wereld en de voornaamste bron van de illegale cannabisproducten die er in de Europese Unie worden verkocht. Het is de verwachting dat de legalisatie van de teelt en export van cannabis voor medische en industriële doeleinden, ten goede zal komen aan ongeveer één miljoen Marokkaanse cannabisboeren.

Ook voor politieke partijen is de legalisatie interessant. Zij hopen hierdoor meer stemmen te kunnen winnen in de regio’s waar cannabis wordt geteeld. In 2019 publiceerde het onderzoeksbureau New Frontier Data een rapport waaruit bleek dat Marokko na de legalisatie kan rekenen op een toestroom van investeringen waarmee een nieuwe infrastructuur voor het produceren van cannabis kan worden opgezet.

Marokko is in december 2020 begonnen aan het traject om de productie van cannabis voor medische en industriële doeleinden te legaliseren. Tijdens een vergadering in Oostenrijk van de Commissie Verdovende Middelen van de Verenigde Naties, stemde Marokko er als enige Maghrebland mee in om cannabis van de VN-lijst van schadelijke drugs te schrappen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team