Zoeken

Cannabis: 86% Marokkanen voorstander van medisch gebruik

12 mei 2021 - 10:40 - Marokko

©

Meer dan 86% Marokkanen is voorstander van het "medisch, cosmetisch en industrieel" gebruik van cannabis. Dat blijkt uit een enquête van de Marokkaanse Consultatieve Vereniging voor het Gebruik van Cannabis (AMCC).

De AMCC selecteerde een steekproef van 309 Marokkaanse burgers tussen 25 en 60 jaar, om een enquête uit te voeren tussen 5 maart en 30 april 2021. Een gespecialiseerd medisch, wetenschappelijk en technisch team heeft een vragenlijst opgesteld over de legalisering van cannabis voor therapeutische doeleinden. Die vragenlijst is verstuurd naar verschillende segmenten van de bevolking in de stad Casablanca. De respondenten zijn voor 59,2% mannen en voor 40,8% vrouwen.

Uit de enquête blijkt dat 86,4% van de respondenten voorstander is van het gebruik van cannabis voor therapeutische doeleinden en dat 13,6% tegenstander is. Ruim 62% van de respondenten is van mening dat de Marokkaanse samenleving in staat is om het medicinaal gebruik van cannabis te accepteren, terwijl 37,9% van de respondenten deze mening niet deelt. Op de vraag of de legalisering van cannabis kan bijdragen tot de verbetering van de levensomstandigheden van de boeren en de ontwikkeling van cannabisplantagegebieden, antwoordt 87,4% dat deze ontwikkeling mogelijk is, terwijl 12,6% van de ondervraagden het tegenovergestelde denkt.

Het laatste rapport van Prohibitions Partners geeft aan dat in het geval van legalisering van cannabis in Marokko, de markt voor medische cannabis in het eerste jaar van legalisering 28 miljoen dollar zou kunnen opbrengen. Recreatieve cannabis brengt nu 916 miljoen dollar op.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team