Zoeken

Marokko versterkt kustbeveiliging met Fearless patrouilleboten

13 november 2023 - 13:00 - Marokko

©

Marokko intensiveert de inspanningen om de kustbewaking te versterken en de strijd tegen maritieme criminaliteit aan te gaan. Het koninkrijk heeft onlangs Super Intercepteur 52 Fearless patrouilleboten in gebruik genomen, een ultramodern model van de Amerikaanse scheepsbouwer Metal Shark.

Deze recente toevoeging van vier nieuwe Super Intercepteur 52 Fearless boten aan de vloot van de Marokkaanse Koninklijke Gendarmerie brengt het totaal op 15 eenheden, volgens het gespecialiseerde Spaanse mediaplatform Defensa. De Koninklijke Gendarmerie had reeds een 52 Fearless Super Interceptor model in gebruik. Daarnaast had de Koninklijke Marine, als onderdeel van de militaire samenwerking tussen Marokko en de Verenigde Staten, ook tien van deze vaartuigen aangeschaft. Foto’s op de website tonen eenheden met de nummers M15 en M18, wat bevestigt dat deze onderdeel zijn van de Koninklijke Marine.

Lees ook: Nieuws over Marokkaanse patrouilleboot die Spanje moet bouwen

De 52 Fearless Super Interceptor is ontwikkeld als reactie op de groeiende vraag van militaire operatoren naar grotere en snellere interventieschepen. Deze hoogwaardige patrouilleboot, met een lengte van ongeveer 18 meter, is geschikt voor gebruik op open zee. Het schip is een radicale vooruitgang in de maritieme technologie, voortbouwend op een getest ontwerp en meer dan een decennium aan ervaring. De boot kan een topsnelheid van ongeveer 70 knopen bereiken en een kruissnelheid van 50 knopen handhaven voor meer dan 12 uur.

Lees ook: Nieuwe Spaanse patrouilleboot trager dan Marokkaanse Metal Shark

Met deze patrouilleboten kan de Koninklijke Gendarmerie effectief toezicht houden op belangrijke gebieden, waaronder de strategische Straat van Gibraltar, dankzij hun hoge snelheid en geavanceerde technologie. Hiermee neemt Marokko een voorsprong op Spanje, dat niet over vergelijkbare middelen beschikt in de strijd tegen maritieme criminaliteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team