Zoeken

Marokkaans leger verwacht levering geavanceerde helikopters

15 november 2023 - 09:00 - Marokko

©

Marokko staat op het punt een eerste partij "Apache AH-64 E" helikopters te ontvangen, bestemd voor de Koninklijke Marokkaanse Luchtmacht. Deze bestelling is geplaatst bij de Amerikaanse fabrikant Boeing.

De productie van deze geavanceerde versie van de bekende Apache-gevechtshelikopters is gestart in de Boeing Mesa-fabriek in Arizona, Verenigde Staten, meldt Le360. Marokko mag als gevolg de eerste levering van deze toestellen verwachten. Volgens het Facebook-forum Far-Maroc, gespecialiseerd in defensiezaken, wordt de militaire basis in Khouribga voorbereid om de Apache-squadrons eind volgend jaar en begin 2025 te ontvangen.

Lees ook: F-35 straaljager, een onbereikbare droom voor Marokko?

In juni 2020 werd een contract voor de aankoop van 24 Apache AH-64 helikopters afgesloten tussen de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en de Koninklijke Strijdkrachten van Marokko, als onderdeel van het Foreign Military Sales (FMS) programma van de Amerikaanse regering. Dit programma faciliteert de verkoop van defensieproducten en militair materieel aan andere landen. Volgens dezelfde bron zal Marokko na ontvangst van de volledige bestelling over een vloot van 36 Apache helikopters beschikken.

Lees ook: Marokko breidt luchtmacht uit met nieuwe aankopen

Christina Upah, vice-president van de aanvalshelikopterprogramma’s en hoofddirecteur van de Boeing Mesa-site, stelt dat de aankoop van deze geavanceerde toestellen een belangrijke strategische troef biedt voor Marokko, waarmee de verdedigingscapaciteiten voor de komende jaren versterkt worden. De Apache AH-64E helikopter, ontworpen voor veelzijdige missies, is voorzien van de nieuwste systemen voor communicatie, navigatie, sensoren, en wapens. Het toestel beschikt ook over een gemoderniseerd systeem voor navigatie, doelaanwijzing en doelvolging, zowel overdag als ’s nachts ongeacht de weersomstandigheden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team