Zoeken

Nieuws over Marokkaanse patrouilleboot die Spanje moet bouwen

26 juni 2023 - 13:00 - Wereld

©

Navantia zal op 3 juli op het scheepswerf in San Fernando, beginnen met de bouw van de hoogzee patrouilleboot Avante 1800, besteld door de Koninklijke Marokkaanse Marine. De aankondiging werd zaterdag gedaan door María Jesús Montero, de Spaanse minister van Financiën en Openbaar Bestuur.

De bouw van de Marokkaanse patrouilleboot zal van start gaan met het "snijden van plaatstaal", dat zal plaatsvinden op 3 juli op het Navantia-werf in San Fernando, aldus Montero aan Cadena Ser, waarbij ze de rol van de scheepsbouwer benadrukte als "drijvende kracht achter de lokale industrie" in Cadiz. Volgens sommige bronnen zal de bouw van de hoogzee patrouilleboot Avante 1800 "1100 directe en indirecte banen" creëeren.

Lees ook: Marokko schort overeenkomst patrouilleboot met Spanje op

Tegelijkertijd vordert de bouw van het maritieme actieschip voor onderzeese interventies (BAM-IS), besteld door de Spaanse marine, normaal in de Navantia-fabriek in Puerto Real, aldus Montero, die aangaf dat dit project ook ongeveer "1100 directe en indirecte banen" zou moeten creëren. De minister prees het "professionalisme en de internationale reputatie" van Navantia, die de scheepsbouwer in staat stellen internationale markten te winnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team