Zoeken

Laatste generatie tanks voor Marokkaans leger

7 december 2023 - 21:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse leger heeft zijn militaire capaciteiten aanzienlijk versterkt met de ontvangst van de nieuwste Abrams gevechtstanks, model M1A2 SEPv3.

Volgens Military Africa zijn deze meest geavanceerde versies van de Abrams tanks onlangs per trein naar het zuiden van het koninkrijk vervoerd. Deze levering maakt deel uit van een contract dat in oktober 2020 werd ondertekend met General Dynamics Land Systems (GDLS), de fabrikant van de Abrams tanks, voor de modernisering van 162 tanks voor het Marokkaanse leger.

Lees ook: Israëlische tank Merkava integreert Marokkaanse leger

De keuze van Marokko voor de Abrams tank, die voornamelijk door het Amerikaanse leger wordt gebruikt, weerspiegelt de nauwe militaire samenwerking tussen Rabat en Washington. Marokko begon de Abrams tanks te gebruiken in 2012 met een bestelling van 200 M1A1 SA-tanks, die voor levering zijn gemoderniseerd.

Lees ook: Marokkaans leger verwacht levering geavanceerde helikopters

In 2016 ontving Marokko 127 M1A1 SA-tanks, en de resterende 73 werden in 2018 gemoderniseerd naar de M1A2M-standaard, met nieuwe technologieën zoals een onafhankelijk thermisch zicht voor de commandant. De nieuwe M1A2 SEPv3 tanks bevatten innovaties zoals een nieuwe elektronische architectuur, vereenvoudigde onderhoudsprocedures en een verbeterde hulpaandrijfeenheid.

Bladna.nl