Zoeken

Marokko: huizenmarkt minder hard geraakt door pandemie

29 oktober 2020 - 11:40 - Economie

©

De vraag naar appartementen en villa’s in Marokko blijft groeien. Ondanks de pandemie wordt er in het koninkrijk volop gebouwd. De huizenmarkt begint weer op volle kracht te draaien.

In de vijfde editie van het Mubawab Vastgoedgids is het woningaanbod met 81 procent gestegen. Dat is een stijging van 10 procent ter vergelijking met het jaar daarvoor. Het effect van de pandemie laat wel een vertraging zien. Exacte cijfers vanuit de overheid zijn er niet.

Volgens mede-oprichter Kevin Gormand van het online platform voor de huizenmarkt Mubawab blijft de vraag naar vastgoed groeien. Per kwartaal is er een stijging van 43% te zien. Per maand is dit 12%.

De gemiddelde prijs per vierkante meter is met 2,3% gedaald en staat momenteel op 9700 dirham. Dit heeft gevolgen voor de marktwaarde van appartementen. De prijs van oude appartementen is met 2% gestegen. Terwijl die van nieuwe appartementen en villa’s (zowel oud als nieuw) gedaald is (2%).

Deze daling werd waargenomen tijdens het laatste kwartaal. Appartementen worden in vijf steden voor minder verkocht. Villa’s zijn in de steden Fez, Rabat, Bouskoura en Casablanca goedkoper geworden. In de steden Agadir en Salé stijgen juist de prijzen.

Bladna.nl