Zoeken

Marokko: 2,2 miljoen minder toeristen

5 november 2020 - 18:20 - Economie

©

Minister Nadia Fettah Alaoui van Toerisme geeft aan dat de Marokkaanse toerismebranche hard is getroffen door de pandemie.

De minister meldt in het parlement dat de sector een verlies heeft geleden van 78%. Dit jaar zijn door het coronavirus 2,2 miljoen minder toeristen naar het koninkrijk gekomen. De inkomsten zijn gedaald met 69%.

Ondanks de inspanningen van het ministerie en de versoepeling van de regels voor toerisme, blijft de schade groot. Inmiddels gaan er wekelijks 78 vluchten naar Marokko. Tussen 15 juli, met de voorzichtige opening van het luchtruim, en 25 oktober hebben er ruim 640.000 reizigers gebruik gemaakt van de vluchten die door Royal Air Maroc en Air Arabia zijn georganiseerd. Dat gebeurde in samenwerking met twintig andere luchtvaartmaatschappijen.

Over de situatie van Royal Air Maroc zegt de minister dat de luchtvaartmaatschappij in 2021 slechts 40 procent van haar capaciteit zal gebruiken als de pandemie voortduurt. Over drie jaar zal het naar alle waarschijnlijkheid 30 procent worden.
Royal air Maroc heeft van de Marokkaanse overheid een staatssteun van 6 miljard dirham gekregen. Veel werknemers zijn door het bedrijf ontslagen. Op deze manier probeert de luchtvaartmaatschappij de kosten te verlagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team