Zoeken

Marokko: vastgoedtransacties omhoog in het derde kwartaal

24 november 2020 - 07:00 - Economie

©

De prijzen van onroerend goed stijgen in het derde kwartaal van 2020 en beïnvloeden de steden Marokko op een specifieke manier. De toename wordt vooral waargenomen in Rabat.

Nadat de vastgoedsector twee semesters lang in het rood stond als gevolg van de gezondheidscrisis, stijgen de activiteiten van de sector nu aanzienlijk. Dit wordt weerspiegeld in de terugkeer naar vastgoedtransacties op het niveau van voor de crisis. Dat staat te lezen in de prijsindex voor onroerend goed van Bank Al-Maghrib en het kadaster (ANCFCC), meldt 360.

In het derde kwartaal steeg de verkoop met 117,6%, na kwartaaldalingen van 29% en 41,4% in het eerste en tweede kwartaal. De stijging van de verkopen gaat samen met een stijging van de prijzen en houdt rekening met residentieel en professioneel vastgoed. In het derde kwartaal van 2020 steeg de prijsindex voor activa bijvoorbeeld met 3,6%, na een daling van 3% in het tweede kwartaal.

Deze cijfers zijn echter niet identiek op het niveau van alle steden. Rabat is de stad waar de prijzen van onroerend goed de sterkste stijging op kwartaalniveau lieten zien, met maar liefst 12% na een daling van 6,4% in het tweede kwartaal. Na Rabat volgt Tanger, met een kwartaalverbetering van 5,3%. De omzet steeg dus met 59% zoals in 2019.

De stad Oujda staat op de derde plaats met een stijging van de vastgoedprijzen van 5,2%. Vervolgens komen Casablanca en Marrakech, met prijsstijgingen van 2,9% en 0,9%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team