Zoeken

Marokko: algemene daling vastgoedprijzen in 2021

13 maart 2022 - 11:40 - Economie

©

Eind december 2021 registreerde de Marokkaanse vastgoedmarkt een daling van de prijzen als gevolg van de wereldwijde gezondheidscrisis en de Omikrongolf.

Mubawab wijst er in zijn laatste rapport over de Marokkaanse vastgoedmarkt op, dat de prijzen in het vierde kwartaal van vorig jaar over het algemeen licht zijn gedaald, waarbij de gemiddelde prijs per vierkante meter van een flat op 10.100 dirham lag.

Lees ook: Marokko bij zes beste internationale vastgoedmarkten

In dezelfde periode zijn de prijzen voor villa’s met 4% en flats met 6% gedaald. Op jaarbasis is de totale prijs van huizen met 6% gestegen, waarbij de prijs van villa’s met 10% is gestegen en die van appartementen met 1%.

Hetzelfde geldt voor nieuwbouw, waar de totale prijs in december met 5% is gedaald: villa’s met 10% en appartementen met 2%. Op jaarbasis zijn de prijzen voor nieuwbouw gemiddeld met 9% gestegen, waarbij villa’s met 1% en appartementen met 10%, vergeleken met 2020.

Lees ook: Marokkaanse vastgoedgroepen in Forbes-top

In totaal werd een stijging van 4,49% geregistreerd ten opzichte van december 2021 en een waardestijging van 1,47% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, wat neerkomt op een stijging van de Mubawab Price Index (MPI) met één procentpunt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team