Zoeken

Marokko wil helft bevolking van glasvezelnetwerk voorzien

27 juni 2021 - 19:40 - Economie

©

Marokko toont zijn ambitie op het gebied van optische vezels. Premier Saadeddine El Othmani heeft tijdens de Raad van Bestuur van het Nationaal Agentschap voor de Regulering van de Telecommunicatie (ANRT) verklaard dat hij tegen 2025 ten minste 50% van de Marokkaanse bevolking van glasvezel wil voorzien.

De wens om van de telecommunicatiesector in Marokko één van de belangrijkste hefbomen te maken, zal ertoe bijdragen de digitale kloof te overbruggen en sociale en ruimtelijke ongelijkheden te verkleinen.

El Othmani verklaarde dat de regering ernaar streeft de toegang tot breedbandinternet in alle regio’s van het koninkrijk te veralgemenen en zeer snel te maken in gebieden met een hoge economische activiteit. Deze visie is in overeenstemming met de conclusies van de Bijzondere Commissie over het ontwikkelingsmodel, aldus de verklaring. Tevens verzocht hij de ANRT een nationaal plan voor optische verbindingen te ontwikkelen om vóór eind 2025 minstens 50% van de Marokkaanse huishoudens te voorzien van optische-vezeldiensten, met een minimale snelheid van 100 megabits per seconde.

Lees ook: Marokko wil breedbandinternet gaan aanleggen

De regeringsleider benadrukte de belangrijke rol die de telecommunicatiesector heeft gespeeld bij het veiligstellen en verzekeren van de continuïteit van diensten en transacties tijdens de coronapandemie en merkte op dat het gebruik van internet, dat met 55% is toegenomen, de gevolgen van deze crisis heeft verzacht. Het heeft met name de continuïteit van het werk, het onderwijs, de opleiding, de handel en de audio- en visuele communicatie mogelijk gemaakt.

Deze verwezenlijkingen zijn te danken aan het feit dat in Marokko voldoende apparatuur beschikbaar is om aan de behoeften van de klanten en de telecomoperatoren te voldoen, aldus Saadeddine El Othmani. De minister sprak ook over een gratis toegang tot platforms en sites die gewijd zijn aan onderwijs en afstandsonderwijs, alsmede enkele platforms met een sociale functie. Daartoe riep hij de spelers in de sector op zich te blijven inspannen voor innoverende oplossingen van hoge kwaliteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team