Zoeken

Marokko wil breedbandinternet gaan aanleggen

3 mei 2021 - 17:40 - Marokko

©

Door de coronacrisis is het dataverkeer via vaste lijnen wereldwijd enorm toegenomen in 2020. Volgens het Nationale Agentschap voor Telecommunicatie Regelgeving (ANRT) is het daarom nodig dat Marokko gaat investeren in de aanleg van snelle breedbandverbindingen.

Tijdens een virtuele workshop die werd georganiseerd door het ANRT, de Wereldbank en de International Finance Corporation, zijn de Algemene richtlijnen voor de ontwikkeling van de telecommunicatiesector in 2023 (NOG-2023) besproken, meldt het tijdschrift Les inspirations Éco.

De belangrijkste reden voor het organiseren van de virtuele bijeenkomst is de behoefte aan snel breedbandinternet in Marokko die aan het licht is gekomen door het veranderde consumptiepatroon van internetgebruikers als gevolg van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Volgens cijfers van het ANRT is de internationale internetbandbreedte in 2020 met 27,26% gegroeid.

Met de nieuwste technologieën is het mogelijk om een breedbandinfrastructuur aan te leggen die een hogere internetsnelheid oplevert dan die van een ADSL-verbinding. Hierdoor kunnen er snelheden worden gehaald van 30 Megabit per seconde tot 1 Gigabit per seconde.

Bladna.nl