Zoeken

Marokko is grootste exporteur van textiel naar Europa

8 juli 2021 - 19:00 - Economie

©

Net als vrijwel alle sectoren van de Marokkaanse economie heeft ook de textielsector zwaar geleden onder de gevolgen van de coronaviruspandemie. De daling van de vraag naar Marokkaanse textiel heeft ertoe geleid dat verschillende ondernemingen hun deuren hebben moeten sluiten. Toch is er in 2021 sprake van een heuse wederopstanding van de sector waardoor er een groei van 23% is geboekt en Marokko momenteel de grootste leverancier van textiel aan Europa is.

Afgelopen woensdag maakte de minister van Industrie, Handel en de Digitale Groene Economie, Moulay Hafid Elalamy, bekend dat Marokko in 2021 is uitgegroeid tot de nummer één exporteur van textiel naar Europa en dat de sector een groei van 23% heeft doorgemaakt. Ook maakte hij van de gelegenheid gebruik om te benadrukken dat Marokkaanse textiel van uitstekende kwaliteit is.

Lees ook: Fnideq: 700 draagsters krijgen baan in textielsector

Tijdens de derde bijeenkomst van de Marokkaanse textielsector van dit jaar verklaarde de minister dat het succes is te danken aan de veerkracht en de opofferingen die zijn gedaan door de grote spelers in de textielindustrie tijdens de pandemie.

De 1628 Marokkaanse textielbedrijven zijn met 189.000 werknemers goed voor 22% van het totale aantal banen in het koninkrijk. Dit maakt van de sector de grootste werkgever van Marokko, met een omzet van 50,48 miljard dirham, waarvan 36,5 miljard dirham afkomstig is uit de export van textiel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team