Zoeken

Marokko wil Guerguerat ontwikkelen tot industrieel en logistiek knooppunt

25 november 2020 - 17:00 - Economie

©

Marokko is van plan om te gaan investeren in de bufferzone bij Guerguerat. De regio Dakhla-Oued Eddahab wil in Bir Guendouz en Guergarat twee logistieke knooppunten gaan aanleggen.

De ontwikkeling van het Grote Marokkaanse Zuiden moet bijdragen aan het herstel van de Marokkaanse economie door het opvoeren van de handel met West-Afrikaanse landen. Om dit te realiseren worden er maatregelen genomen die de regio moeten versterken zodat dit deel van Marokko aantrekkelijker wordt voor de vestiging van bedrijven.

Naast de ontwikkeling van andere plaatsen in het zuiden van Marokko worden de regio’s Guerguerat en Bir Guendouz voorzien van een logistiek centrum en een industriële en commerciële zone van elk 15 hectare groot. Het budget dat voor dit project wordt uitgetrokken is 60 miljoen dirham.

Deze grote projecten moeten de ontwikkeling van het zuiden van het land versnellen en de mogelijkheden voor handel met andere Afrikaanse landen vergroten. Voor de uitvoer van dit project zal er ook de nodige infrastructuur worden aangelegd. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe plan voor het moderniseren van de haven van Dakhla.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team