Zoeken

Marokko werkt hard aan infrastructuur

28 december 2020 - 12:20 - Economie

©

Marokko heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan de infrastructuur van het land. In de regio is het koninkrijk daardoor interessant voor investeerders. De focus werd vooral gelegd op de wegen, zee- en luchtvaart en spoorwegen.

Marokko heeft ondanks de coronapandemie dit jaar niet stilgezeten en heeft grote projecten gelanceerd. Zoals de haven en snelweg in Dakhla. Deze projecten zijn bedoeld om de zuidelijke provincies van het land te ontwikkelen. De instructies zijn doorKoning Mohamed VI gegeven naar aanleiding van de veertigste viering van de Groene Mars. De visserij in de regio heeft veel baat bij de ontwikkeling van de haven in Dakhla.

Wat de spoorwegen betreft, is de komst van de HSL Al Boraq een verandering voor het land. Al Boraq is twee jaar oud en heeft treinreizen makkelijker gemaakt. Inmiddels maken meer dan 2,5 miljoen passagiers gebruik van de hogesnelheidslijn.

Ook in 2021 zal er aan de infrastructuur gewerkt worden in het koninkrijk. De bouw- en aanlegplannen zorgen voor werkgelegenheid. De volgende grote projecten die gebouwd gaan worden in het nieuwe jaar zijn de haven en snelwegennet van Nador West Med.

Dit project dat in aanwezigheid van Koning Mohamed VI werd gelanceerd, zal ter ondersteuning zijn van een groot snelwegennetwerk. Tevens worden er in het land vijf dammen gebouwd in de provincies Marrakech-Safi, Casablanca-Settat, Beni Mellal-Khenifra, Souss-Massa en Oriental.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team