Zoeken

Marokko: 60 miljard dirham voor ontwikkeling Sahara

6 december 2020 - 17:40 - Economie

©

Uit een rapport van het Marokkaanse kabinet blijkt dat het ontwikkelingsprogramma voor de zuidelijke provincies van het koninkrijk voorspoedig verloopt. Verschillende projecten zijn al in uitvoering en anderen gaan in 2021 van start.

Na vragen over het ontwikkelingsprogramma vanuit het parlement heeft premier Saadeddine El Othmani laten weten dat hij optimistisch is over de vorderingen die er zijn gemaakt op de verschillende bouwplaatsen.

"Ook al zijn sommige projecten getroffen door de uitzonderlijke gezondheidssituatie die ons land nu ervaart, wordt er hard gewerkt om de vertraging die ze hebben opgelopen weer in te halen, zodat ze alsnog binnen de gestelde termijnen worden afgerond", vertelde El Othmani.

In het kader van het ontwikkelingsprogramma zijn er tot nu toe 336 projecten gelanceerd voor een bedrag van 46,8 miljard dirham. Van deze projecten zijn er al 179 voltooid en in gebruik genomen. Er zijn ook nog 236 geplande projecten waarvoor een bedrag van 25 miljard dirham nodig is alvorens ze kunnen worden opgestart.

In 2021 zullen verschillende projecten worden opgestart die de afronding van de vertraagde projecten moeten bespoedigen. De projecten met de hoogste prioriteit zijn de Atlantische haven van Dakhla, de ontzilting van zeewater om 5000 hectare landbouwgrond te irrigeren en de lancering van speciale windstations. Het is de bedoeling dat met de voltooiing van deze projecten er minder verschil zal zijn in het ontwikkelingsniveau van de verschillende regio’s in het zuiden van Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team