Zoeken

Dakhla krijgt windmolenpark van 15 miljard dirham

14 december 2020 - 19:00 - Economie

©

De Amerikaanse start-up Soluna Technologies en het bedrijf AM Wind zijn van plan om in Dakhla een windmolenpark te bouwen van 900 megawatt, op een oppervlakte van 11.313 hectare, om servers aan te drijven die bestemd zijn voor blockchain-technologieën. Een eerste bedrag van 15 miljard dirham zal in het project worden geïnvesteerd.

Dit project, dat nu reeds drie jaar lang wordt ondersteund door het Harmattan-programma van Soluna-technologieën en AM Wind, zal de komende zes jaar vorm krijgen en biedt specifieke mogelijkheden om het internationale blockchain-netwerk van stroom te voorzien. Het windmolenpark zal ook meer dan 400 hooggekwalificeerde directe banen creëren, zei John Belizaire, CEO van Soulana Technologies tijdens een webinar over de voortgang van het Soluna-AM Wind-project in Dakhla. De start-up is van plan een lokaal expertisecentrum op te richten dat kennis ontwikkelt in blockchain-technologie en dat openstaat voor een groeiende wereldmarkt, meldt MAP.

Met betrekking tot de voortgang van het project, gaf Belizaire aan dat het bedrijf de afgelopen drie jaar heeft besteed aan de studie- en onderzoeksfase. Hij zei ook dat de verschillende fasen een globale investering van 10 miljoen dollars vereisen. Wanneer de milieuonderzoeken klaar zijn, zullen ze rond half 2021 actie ondernemen voor de financiering en de voorbereidingen voor de bouw.

De infrastructuur zal energie leveren aan het wereldwijde blockchain-netwerk, zei de CEO van Soluna Technologies, eraan toevoegend dat "er overleg is gevoerd met de centrale bank en het agentschap voor wisselkoersen over onze financiële organisatie en ons managementsysteem, om aan te tonen dat die in overeenstemming zijn met de geldende wetten in Marokko en met het internationaal recht."

Het Harmattan-project van Soluna Technologies en AM Wind heeft zich geëngageerd voor 100% groene energie, ter ondersteuning van de lokale economie, onderwijs en opleiding en om werkgelegenheid en schone energie te creëren. Hierdoor kan Marokko een belangrijke speler worden op het vlak van hernieuwbare energie en tegelijkertijd een knooppunt zijn voor technologie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team