Zoeken

Marokko niet langer op grijze lijst belastingparadijzen Europese Unie

23 februari 2021 - 12:40 - Economie

©

De Raad voor Buitenlandse Zaken van de Europese Unie (EU), heeft maandag besloten om Marokko te schrappen van de grijze lijst van belastingparadijzen van de EU.

De conclusies van de Raad van de EU, die op maandag 22 februari 2021 zijn goedgekeurd, vormen de laatste en definitieve fase van de procedure die volgt op het groen licht van de ambassadeurs van de EU-lidstaten. Ze bevestigen ook de definitieve schrapping van het koninkrijk van de grijze lijst van de EU, aldus het ministerie van Financiën in een verklaring. Marokko wordt als gevolg een "Green Listed" land.

Voor het departement van minister Mohamed Benchaâboun, toont deze ontwikkeling aan dat de hervormingen van het koninkrijk op het gebied van belastingen in overeenstemming zijn met de EU-voorwaarden en de internationale normen. Bovendien is dit ook een blijk van de positieve samenwerking tussen de Marokkaanse en de Europese autoriteiten op dit gebied.

Naast Marokko zijn ook landen als Namibië en Saint Lucia van de grijze lijst van de EU geschrapt. Er staan nu nog negen landen op de grijze lijst van de EU: Australië, Barbados, Botswana, Swaziland, Jamaica, Jordanië, de Maldiven, Thailand en Turkije.

Volgens de update staan 12 jurisdicties zoals Amerikaans Samoa, Cape Anguille, Dominica, Fiji, Guam, Palau, Panama, Samoa, Seychellen, Trinidad, Tobago, Vanuatu en de Amerikaanse Maagdeneilanden op de zwarte lijst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team