Zoeken

Marokkaanse influencers vinden manier om belastingen te omzeilen

25 april 2021 - 17:00 - Economie

©

Terwijl aan hen werd gevraagd om hun situatie te regulariseren bij het Directoraat-Generaal voor Belastingen (DGI), hebben veel Marokkaanse youtubers en influencers hun toevlucht genomen tot internationale advocatenkantoren, gespecialiseerd in belastingontduiking, om hun inkomsten in belastingparadijzen onder te brengen.

Internationale advocatenkantoren, gespecialiseerd in belastingontduiking, openden rekeningen in belastingparadijzen voor Marokkaanse youtubers en influencers die hun inkomen willen verbergen in ruil voor "grote commissies," meldt Assabah. De ondernemingen zijn verantwoordelijk voor het toezicht op en het beheer van de rekeningen. Ook garanderen zij de anonimiteit van hun klanten. De geldende verordeningen staan dit toe. De namen van de werkelijke eigenaars van de rekeningen moeten enkel worden onthuld in geval van gerechtelijk onderzoek, vermoedens van witwassen of financiering van terrorisme.

Marokkaanse youtubers en influencers hebben deze truc gevonden om de DGI te omzeilen. Deze heeft een procedure op gang gebracht om hen in staat te stellen hun situatie binnen een maand te regulariseren. Het gaat erom de omvang van de transacties aan te geven die ze van buitenlandse merken ontvangen. De "uitvoer van diensten naar het buitenland" is namelijk aan een specifieke belastingregeling onderworpen.

Terwijl zij aan de Marokkaanse belasting proberen te ontsnappen, is een team van de DGI druk bezig met het opsporen van belastingfraude door Marokkaanse influencers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team