Zoeken

Coronavirus Marokko: 5 miljard dirham aan Europese steun

18 april 2021 - 12:02 - Economie

©

Marokko heeft in de strijd tegen het coronavirus kunnen rekenen op ruimhartige steun van de Europese Unie. Brussel heeft ongeveer 5 miljard dirham vrijgemaakt om de verspreiding van het virus te stoppen en de schade voor de Marokkaanse economie te beperken.

De Europese Unie heeft onlangs cijfers gepubliceerd over de steun aan Marokko sinds het begin van de pandemie. "Een jaar geleden vandaag, presenteerde de Europese Unie haar plan voor de totstandbrenging van een wereldwijde reactie om alle landen te steunen in hun strijd tegen het coronavirus", meldt Aujourd’hui Le Maroc. De 5 miljard dirham aan subsidies die is uitgekeerd is gebruikt voor de ondersteuning van het nationale coronafonds en belangrijke sectoren zoals gezondheid, sociale voorzieningen en onderwijs".

Ook heeft de Europese Unie tot nu toe 307.200 doses coronavaccin aan Marokko geleverd. Volgens de gemaakte afspraken zal het koninkrijk in totaal 1.608.000 doses vaccin van de EU ontvangen.

De Europese Unie heeft om de bestrijding van het coronavirus ook in landen buiten de unie te ondersteunen, het project "Team Europe" opgestart. Hiermee zet de EU zich in voor een eerlijke verdeling van de beschikbare vaccins over de hele wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team