Zoeken

Marokko vraagt EU om het Mohammed VI-investeringsfonds te steunen

3 december 2020 - 19:40 - Economie

©

Tijdens een ontmoeting tussen de minister van Financiën, Mohamed Benchaâboun, en de EU-commissaris voor Uitbreiding, Oliver Varhelyi, heeft de Marokkaanse minister de Europese Unie uitgenodigd om deel te nemen aan het Mohammed VI Fund for Investment.

De steun aan het Marokkaanse investeringsfonds zal volgens Benchaâboun leiden tot de bevordering van de aanwezigheid van Europese investeerders in Marokko en voor de versterking van de diversificatie van voorzieningsbronnen. Tijdens een interview met persbureau MAP heeft de minister gezegd dat een investering van de EU zou kunnen helpen bij de uitvoering van het plan om de Marokkaanse economie nieuw leven in te blazen na de coronavirus-pandemie.

Oliver Varhelyi, de commissaris die verantwoordelijk is voor de toekomstige uitbreiding van de EU, meldde dat het reeds bestaande "Ontwikkelingsplan voor het Zuiden" een kans biedt om de goede betrekkingen tussen Marokko en Frankrijk nog verder te versterken. De EU-commissaris liet weten dat het doel van dit ontwikkelingsplan van de EU is om Marokko te blijven steunen en de betrekkingen tussen het koninkrijk en de EU-lidstaten te versterken.

Ook de positieve resultaten van de samenwerking tussen Marokko en de EU in de strijd tegen de coronavirus-pandemie zijn tijdens de ontmoeting besproken. Tot slot spraken Varhelyi en Benchaâboun hun genoegen uit over de goede verhoudingen tussen Marokko en de EU, die mede heeft gezorgd voor verschillende grootschalige hervormingen in het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team