Zoeken

Marokko versterkt grensovergang Sebta

10 juli 2021 - 12:00 - Marokko

©

Naar aanleiding van de massale overtocht van migranten naar de Spaanse enclave Sebta in mei van dit jaar, is Marokko begonnen aan werkzaamheden om de Tarajal-grensovergang te versterken. Er zullen twee nieuwe hekken worden gebouwd aan de Marokkaanse kant van de grens.

De installatie van het hekwerk aan de grens met Sebta verloopt voorspoedig. Het is de bedoeling dat er met deze barrières een nieuwe migratiecrisis in de Spaanse stad wordt voorkomen. De krant El Faro de Ceuta meldt dat de Marokkaanse autoriteiten de Guardia Civil op de hoogte hebben gebracht van de bouwwerkzaamheden die zijn opgestart in de gebieden Tarajal en Benzú.

Lees ook: Marokko dreigt grens met Sebta definitief te sluiten

De twee hekken, waarvan al een groot aantal voetstukken zijn geplaatst, moeten een aanvulling worden op het reeds bestaande hek dat langs de zee loopt. De bovenkant van het nieuwe hekwerk wordt voorzien van elementen die het onmogelijk moeten maken om er overheen te klimmen.

De versterking van de grensovergang bij Sebta is een blijk van de Marokkaanse vastberadenheid om een rol te blijven spelen in strijd tegen de illegale immigratie naar Europa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team