Zoeken

Marokko versterkt zijn grenzen met Sebta

20 juli 2021 - 15:40 - Marokko

©

Marokko is twee maanden na de migratiecrisis in mei, toen duizenden migranten vanuit het koninkrijk de oversteek hebben gemaakt naar de Spaanse stad Sebta, begonnen met de aanleg van nieuw hekwerk bij de grensovergang.

De plaatsing van de nieuwe accordeonhekken aan de Marokkaanse zijde van de Tarajal-grensovergang moet voorkomen dat het nog een keer kan gebeuren dat migranten vanuit het koninkrijk massaal de stad Sebta binnen komen zoals dat is gebeurd op 17 en 18 mei van dit jaar.

Lees ook: Moulay Driss Archane, voormalige lijfarts van Hassan II, overleden

De bouw van de nieuwe barrières wordt uitgevoerd door hulptroepen van de Royal Armed Forces. De hekken worden voorzien van obstakels die het onmogelijk moeten maken om er overheen te klimmen.

De versterking van de grensovergang vindt plaats terwijl er een diplomatieke crisis gaande is tussen Marokko en Spanje. De betrekkingen tussen beide landen zijn aanzienlijk verslechterd nadat Spanje Polisario-leider Brahim Ghali tot zijn grondgebied had toegelaten om daar medische zorg te krijgen. Ook hebben Marokko en het Iberische buurland onenigheid over de Sahara-kwestie en de Marokkaanse claim op de steden Sebta en Melilla.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team