Zoeken

Marokko voorkomt vertrek honderden jongeren naar Sebta

30 september 2021 - 16:20 - Gemeenschap

┬ę

De Marokkaanse veiligheidsdiensten hebben woensdag voorkomen dat honderden jongeren en minderjarigen Sebta zouden binnendringen. Daarmee werd ook een nieuwe migratiecrisis zoals in mei dit jaar vermeden.

Marokko heeft in een recordtijd een groot aantal agenten ingezet bij de grensovergang Tarajal om te voorkomen dat honderden jongeren, die van plan waren om Sebta binnen te komen, de enclave ook daadwerkelijk zouden bereiken.

Lees ook: Spanje houdt grenzen Sebta en Melilla dicht

Ook de Guardia Civil werd gewaarschuwd en zette onmiddellijk helikopters in om het grensgebied in de nacht van dinsdag op woensdag te bewaken. Ze werden geholpen door teams van de GRS en de maritieme dienst. De nationale politie zette ook tientallen agenten in om de Marokkaanse veiligheidstroepen bij te staan tijdens de operatie, meldt El Faro de Ceuta.

Ondanks dat Marokko de grenzen met Sebta extra heeft beveiligd door de veiligheidstroepen te versterken en scheermesprikkeldraad te installeren, proberen veel jonge Marokkanen, voornamelijk afkomstig uit Fnideq, nog steeds de enclave binnen te komen.

Lees ook: Sebta: groot aantal Marokkanen krijgt politiek asiel

De nieuwe poging van woensdag zou volgen op de recente geruchten over de nabije heropening van de grensovergang van Tarajal. De Marokkaanse en Spaanse autoriteiten hebben voorlopig niet officieel gecommuniceerd over de bestorming van deze week.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team