Zoeken

Agenten gewond tijdens binnendringen van migranten in Melilla

14 juli 2021 - 12:40 - Marokko

©

Een groep van 119 vluchtelingen uit landen ten zuiden van de Sahara is er maandag in geslaagd de Spaanse enclave Melilla binnen te dringen, door over de metalen hekken te klimmen bij de grens met Marokko.

Bijna 200 migranten bestormden maandagochtend het hek vanuit Marokko. 119 onder hen slaagden er uiteindelijk in Melilla binnen te komen. De snelle acties van de Guardia Civil en de Marokkaanse politie konden niet verhinderen dat ruim de helft van de migranten in hun opzet slaagde, meldt AFP.

Lees ook: Nador: 28 Marokkanen vervolgd na poging Melilla binnen te komen

Vijf agenten van de Guardia Civil en één migrant raakten hierbij gewond. De groep migranten werd overgebracht naar het tijdelijk verblijfscentrum voor migranten (CETI), waar zij overeenkomstig het geldende gezondheidsprotocol in quarantaine werden geplaatst en een coronatest moesten ondergaan.

Sebta en Melilla staan al jaren onder een zware migratiedruk die nog erger is geworden door de sluiting van de Marokkaanse grenzen sinds 2020 om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op 17 en 18 mei werd Sebta opgeschrikt door de massale komst van meer dan 10.000 Marokkanen, grotendeels minderjarigen, die een ongekende migratiecrisis veroorzaakten. Volgens de Spaanse autoriteiten heeft Marokko deze migranten de autonome stad binnengelaten als reactie op de opname van Brahim Ghali, de leider van het Polisario-front, in een ziekenhuis in Logroño.

De delegatie van de Spaanse regering in Melilla prees maandag niettemin de "actieve medewerking" van de Marokkaanse politie bij haar pogingen om de binnenkomst van migranten in de autonome stad te verhinderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team