Zoeken

Marokko zet veiligheidstroepen in bij grensovergang Sebta

20 mei 2021 - 17:40 - Gemeenschap

©

De massale toestroom van migranten naar Sebta heeft Marokko ertoe aangezet veiligheidstroepen in te zetten om de orde langs de grens te handhaven en geforceerde grensoverschrijdingen te voorkomen.

Op dinsdagmiddag was de enorme menigte migranten aan de grenzen van Sebta en Melilla reeds uitgedund. De Koninklijke Gendarmerie en de hulptroepen die op de wegen naar de twee enclaves Sebta en Melilla zijn geplaatst, hebben de kandidaten voor migratie enigszins afgeschrikt. Dat waren overigens niet alleen Marokkanen, onder hen bevonden zich ook sub-Saharanen.

Sinds zondag worden de Spaanse autoriteiten geconfronteerd met een ongekende situatie. Dinsdagochtend vonden voor de grensovergang van Tarajal botsingen plaats tussen Spaanse grenswachten en massa’s migranten. De Spaanse regering aarzelde niet om legereenheden in te zetten langs de grenzen.

Van de 6000 migranten die in Sebta aankwamen, werden er 2700 teruggestuurd. De minderjarigen werden ondergebracht in de 250 centra waarover Spanje beschikt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team