Zoeken

Marokko grijpt grenssluiting Sebta aan voor modernisering grensovergang

19 april 2021 - 19:40 - Marokko

©

De tweede fase van de modernisering van de grensovergang tussen Marokko en Sebta, de zogeheten Tarajal-grens, is bijna voltooid. Het is de bedoeling om het passeren van deze grens in de toekomst "vloeiender" en "veiliger" te maken.

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de grenssluiting bij de Spaanse enclave Sebta aangegrepen als uitgelezen mogelijkheid om de grensovergang te moderniseren. Hierdoor moeten de douanecontroles sneller verlopen en moet het makkelijker worden om ladingen drugs te onderscheppen.

Bronnen binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben aan de Spaanse krant El Faro de Ceuta laten weten dat het project binnenkort zijn derde fase ingaat. Naast een uitbreiding van de faciliteiten bij de grensovergang, zullen douanebeambten en politieagenten ook worden voorzien van vernieuwde werkmethodes.

In de derde fase van de modernisering is het de bedoeling dat de bestrating en de bewegwijzering van de grensovergang worden vernieuwd. Daarnaast worden er luifels geïnstalleerd waar douane inspecteurs kunnen schuilen voor de zon of de regen, wordt er een nieuwe voertuiginspectiezone aangelegd en wordt het hoofdgebouw gerenoveerd.

"Al dit werk wordt uitgevoerd om een vlottere en veiligere grens te garanderen en om het werk te vergemakkelijken van de agenten van de veiligheidstroepen en organen die daar diensten verlenen," meldt El Faro de Ceuta.

Tot nu toe zijn er twaalf kantoren, drie toiletten en twee wachtkamers bijgebouwd op kosten van 125.500 euro. In 2020 heeft Marokko 481.485 euro besteed aan de grenspost bij Sebta. Toen zijn onder andere de voetgangerspaden en het politiebureau onder handen genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team