Zoeken

Marokko, goedkopere bestemming dan Europa

15 mei 2022 - 17:00 - Marokko

©

In tijden van hoge kosten van levensonderhoud blijft Marokko één van de goedkoopste bestemming voor Fransen die hun vakantie in het buitenland willen doorbrengen. Dit geldt niet voor Spanje, Griekenland, Italië en Portugal, landen waar het leven van oudsher "goedkoper" is dan in Frankrijk.

Ondanks de hoge kosten van levensonderhoud (14,2% stijging van "oliën en vetten", 11,5% stijging van "brood en granen" en 4,5% stijging van "groenten"), liggen de kosten van levensonderhoud in Marokko 40% lager dan in Frankrijk, meldt La Dépêche.

Lees ook: Toerisme: Marokko lanceert nieuwe campagne in 19 landen (video)

Met 2,86 euro kan een Franse toerist een menu bestellen in een goedkoop restaurant in Marokko. Met z’n tweeën kunnen toeristen die het koninkrijk bezoeken, zich een menu van ongeveer 19 euro permitteren in een doorsnee restaurant.

Lees ook: Weinig boekingen voor zomerseizoen in Marokko

Met een budget van 75 euro voor twee personen (inclusief hotel, sightseeing en maaltijden) en nog eens 120 tot 150 euro voor verblijf in een riad of een luxe hotel, kunnen Europese toeristen een geweldige vakantie in Marokko hebben. Voor de Guide du routard 2022 is Marokko nog steeds een gunstige bestemming qua budget.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team