Zoeken

Casablanca bij beste bestemmingen voor telewerk

6 augustus 2022 - 09:40 - Economie

©

Casablanca is één van de beste bestemmingen voor Spanjaarden om te telewerken, zo blijkt uit een studie van Wise. Het onderzoek bekeek de kosten van het levensonderhoud in honderd steden in 67 landen, die een tijdzone hebben die compatibel is met die van Spanje.

Zo’n 35% van de actieve bevolking in Spanje heeft een beroep dat hen in staat stelt op afstand te werken, van bijna overal ter wereld, aldus het nationale instituut voor statistiek van Spanje (INE). Om hen te helpen bij het maken van hun keuze heeft Wise een studie uitgevoerd waarin de kosten van levensonderhoud in honderd steden in 67 landen worden geanalyseerd.

Lees ook: Rabat en Casablanca behoren tot de duurste steden voor buitenlanders

Toeristische topbestemmingen zoals Casablanca in Marokko zijn een veilige optie voor telewerken. De kosten van levensonderhoud zijn betaalbaar met maandelijkse uitgaven die volgens de studie worden geraamd op 520 euro. In de Zuid-Afrikaanse steden Johannesburg en Kaapstad, twee andere toeristische bestemmingen, bedragen de gemiddelde maandelijkse kosten respectievelijk 620 euro en 720 euro. Alle bestemmingen liggen in tijdzones die compatibel zijn met de werktijden in Spanje (UTC, UTC+1, UTC+2, UTC+3, UTC-1).

Volgens de laatste gegevens van het INE bedraagt het gemiddelde salaris van Spanjaarden 25.265 euro bruto per jaar, met een aanzienlijk verschil van meer dan 5000 euro tussen mannen (27.642 euro) en vrouwen (22.467 euro). Uit een analyse van de gegevens blijkt dat de stad Blagoevgrad in Bulgarije de goedkoopste bestemming voor telewerken is, met 260 euro per maand voor basisuitgaven (ongeveer 150 euro voor huur en 100 euro voor voedsel, vervoer en vrijetijdsbesteding). Sofia, de hoofdstad, is ook een goede keuze, met een gemiddelde uitgave van 490 euro.

Lees ook: In welke steden leven expats het best in Marokko?

Andere opties zijn Ankara in Turkije met 290 euro per maand, of de Poolse stad Krakau en de Hongaarse hoofdstad Boedapest, waar de gemiddelde maandelijkse kosten van levensonderhoud respectievelijk 550 euro en 560 euro bedragen. Spanjaarden die kiezen voor één van de meer dan 100 onderzochte steden, zullen gemiddeld 897 euro per maand uitgeven (1400 euro voor mannen en 975 euro voor vrouwen).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team