Zoeken

Weinig boekingen voor zomerseizoen in Marokko

11 mei 2022 - 09:00 - Economie

©

Na gedurende twee jaar geconfronteerd te zijn geweest met strenge coronamaatregelen, is er bij de reisbureaus een zeer grote vraag naar de zomervakantie. Maar die tendens gaat niet helemaal op voor boekingen voor Marokko.

"In 2020 stonden we praktisch stil met een magere 15% van onze gebruikelijke omzet en in 2021 was het nauwelijks beter. Sinds december zien we een terugkeer van klanten, vooral in de maand april. De mensen hebben een zeer sterk verlangen om weer te reizen, omdat dit lang onmogelijk was", vertelt Gregory Monna, directeur van de groep Ciel Bleu Voyages, aan La Dépêche du Midi.

Lees ook: Prijzen ferrytickets onbetaalbaar voor Marokkaanse diaspora

Ciel Bleu Voyages profiteert eindelijk van een herstel van de toeristische activiteit. "We hebben nog nooit zoveel boekingen gehad voor de maanden mei en juni," zegt Monna. Vooral zonnige eilanden zijn populair als bestemming, met name de Canarische Eilanden, de Balearen, Kreta, Cyprus, Malta en Sardinië. Buiten de Schengenzone is er, mede omwille van de lagere koopkracht, een meer terughoudend herstel van langeafstandsreizen. Azië zit nog altijd op slot, Egypte is terug in de race en de Verenigde Staten hebben nog steeds hun loyaal contingent.

Lees ook: Marokko gaat toegangsvereisten op luchthavens versoepelen

Ook Carrefour Voyages doet goede zaken. "Dankzij de versoepeling van de formaliteiten zien we de wens om te vertrekken groeien. Onze omzet is vergelijkbaar met die van 2019 en we verwachten een veelbelovende zomer," zegt Isabelle Bernard, medebeheerder van drie agentschappen. Maar hoewel de prijzen in Tunesië en Marokko laag zijn, profiteren de twee landen niet van de opleving, ze "lopen nog steeds een beetje achter", merken de reisoperators op.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team