Zoeken

Reizen naar Marokko: wanneer eindigt de PCR-test?

7 mei 2022 - 11:00 - Marokko

©

Om de toeristische sector te helpen zijn activiteiten te hervatten, hebben parlementsleden de regering gevraagd het gezondheidsprotocol op de Marokkaanse luchthavens te herzien.

Parlementsleden van de Volksbeweging, onder leiding van Mohamed Ouzzine, hebben de regering gevraagd of het nog nodig is de vaccinatiekaart en de PCR-test te handhaven, voor reizigers die Marokko willen bezoeken.

Lees ook: Marokko bespreekt afschaffing PCR-tests op luchthavens

Deze maatregel "vormt een beperking en zou zelfs gevolgen kunnen hebben voor de toestroom van toeristen. Het zou het herstel van een sector die toch al in moeilijkheden verkeert, bemoeilijken", benadrukte Ouzzine. Hij zei dat de PCR-test extra kosten met zich meebrengt en nutteloos is als het vaccinatiecertificaat in overeenstemming is met de gezondheidsvoorschriften.

Lees ook: Toeristische sector Marokko wil afschaffing PCR-test

"De kosten van PCR-tests zijn in sommige Europese landen zeer hoog. Het kan meer dan 80 euro kosten en is soms duurder dan een vliegticket. Luchtvaartmaatschappijen hebben geprobeerd aantrekkelijke aanbiedingen te handhaven, maar de kosten van PCR-tests schrikken af," aldus de voormalige minister van Jeugd en Sport.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team