Zoeken

Marokko: geld van de overheid voor pasgetrouwde stellen

17 november 2020 - 10:20 - Economie

©

Kamerleden in Marokko willen pasgetrouwde stellen financieel ondersteunen. Hiermee willen ze het voorbeeld van Turkije volgen dat sinds 2016 zo’n regelgeving heeft.

Verschillende partijen zijn enthousiast over dit idee en willen dat hun voorstel wordt opgenomen in de begroting voor 2021. De bedoeling is om jonge mensen te stimuleren om te gaan trouwen en hun entree maken in de woningmarkt, meldt de krant Assabah.

De steun zal vooral in de vorm zijn van de teruggave van de hypotheekrente. Pasgetrouwden zouden dit dan kunnen aanvragen. Teruggave van de rente van een hypotheeklening is nu vooral toegankelijk voor werknemers, ambtenaren en ondernemers. Nu willen sommige partijen dat pasgetrouwden er ook voor in aanmerking komen. De staat betaalt dan de rente van de woningkopers.

Volgens Assabah zal er binnenkort een besluit hierover komen of de regering hier daadwerkelijk in meegaat. De bedoeling is om het voor jongeren aantrekkelijker te maken om te gaan trouwen.

Turkije heeft een soortgelijk regel. Daar kunnen getrouwde koppels onder 27 jaar een maximaal bedrag krijgen van 5000 lira bovenop hun spaargeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team