Zoeken

Agadir: 120 miljoen dirham voor renovatie hotels

10 december 2020 - 16:20 - Economie

©

Eigenaren en managers van hotels in Agadir worden opgeroepen om nog voor het einde van het jaar een aanvraag in te dienen voor subsidie voor de renovatie en modernisering van hun gebouwen. De deadline voor de aanvragen is 31 december 2020.

Door dit programma van de Souss-Massa Tourist Development Company (SDR) kunnen hotels een vergoeding krijgen voor 30% van de totale renovatiekosten met een maximum van 10 miljoen dirham. Ook krijgen de hoteliers persoonlijke technische ondersteuning aangeboden. De criteria en procedures voor het selecteren van de kandidaten zijn opgenomen in het procedurehandboek van de SDR, meldt Aujourdhui le Maroc

Een van de voorwaarden om van de regeling gebruik te kunnen maken is dat het bedrijf van de aanvrager minimaal vijf jaar bestaat. Ook moeten de ondernemers een programma presenteren waarin ze hun bedrijfsstrategie voor de komende 3 jaar uiteenzetten. Een andere belangrijke vereiste is dat het bedrijf van de aanvrager officieel geregistreerd staat en dus ook belasting en betalingen voor het personeel aan de CNSS afdraagt. Bedrijven die onderdeel zijn van een reorganisatie of een gerechtelijke liquidatieprocedure komen niet in aanmerking voor de subsidie.

De subsidieregeling is voortgekomen uit een overeenkomst tussen het ministerie van Toerisme, de wilaya van de regio Souss-Massa, de regionale raad, de gemeente Agadir, de vereniging van de hotelindustrie van Agadir (AIHA) en SDR Souss-Massa. Er is berekend dat de regeling steun moet kunnen verlenen aan een groot aantal hotels, met een totale capaciteit van 10.000 bedden. Het totale beschikbare bedrag is 120 miljoen dirham dat wordt gefinancierd door het Ministerie van Toerisme (60 miljoen dirham), de Souss-Massa-regio (40 miljoen dirham) en de gemeente Agadir (20 miljoen dirham).

De subsidie wordt stapsgewijs toegekend aan de geselecteerde kandidaten. Naarmate het renovatieproject vordert zal er geld beschikbaar worden gesteld om de financiering van de volgende fase van de renovatie te ondersteunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team