Zoeken

Autobedrijf Lear Corporation investeert in Meknes

23 november 2020 - 21:00 - Economie

©

De Amerikaanse auto-onderdelenfabrikant Lear Corporation is van plan om flink te gaan investeren in zijn activiteiten in Meknes. 17 jaar geleden opende het bedrijf zijn eerste fabriek in de Marokkaanse stad. Met de oprichting van Lear Corporation Meknes (LCM) is het de bedoeling dat eind 2021 de zesde Marokkaanse fabriek in gebruik wordt genomen.

Deze nieuwe dochteronderneming gaat zich specialiseren in de productie van andere auto-onderdelen dan stoelen en stroomlijnkappen, waarin de Lear-groep de nummer twee-positie van de wereld bekleedt, meldt het tijdschrift Challenge. LCM zal deel gaan uitmaken van de Wiring & Electronics Business Unit.

Het aan de New York Stock Exchange genoteerde bedrijf heeft bijna 15.000 mensen in Marokko in dienst en 165.000 werknemers wereldwijd. Bijna twee derde van de Marokkaanse werknemers is werkzaam in Tanger, waar de Lear-groep in 2003 al een fabriek opende. Ook is het bedrijf gevestigd in de Free Zone in Kenitra, met 3000 arbeidsplaatsen, en in de Technopolis bij Rabat, waar bijna duizend werknemers zich bezighouden met research & development op het gebied van autostoelen.

Deze nieuwe investering in Meknes is het gevolg van de strategie van lokale en regionale overheden. Zij willen de industriële activiteit van de Ismaili-hoofdstad heroriënteren op nieuwe groeisectoren, zoals de automobielsector en de luchtvaart. De goedkope en geschoolde arbeidskrachten en de goede verbindingen met de havens van Casablanca en Tanger, maken Meknes erg aantrekkelijk als vestigingsplaats voor bedrijven als Lear Corporation. Er is nog niet bekend hoeveel geld LCM gaat investeren in de industriezone van Sidi Bouzekri in Meknes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team