Zoeken

Marokko: 80% restaurants dreigt failliet te gaan

17 januari 2021 - 21:20 - Economie

©

Ongeveer 80% van de Marokkaanse restaurant dreigt failliet te gaan. De gezondheidscrisis die is veroorzaakt door de pandemie raakt de ondernemers in deze branche hard.

Inmiddels heeft 40% van de restauranteigenaren hun deuren al moeten sluiten. Zij konden door de voorzorgsmaatregelen van de overheid hun bedrijven niet meer overeind houden. De lonen van hun werknemers konden zij niet meer betalen, het aflossen van leningen was niet meer mogelijk en de belastingen moesten ook nog betaald worden. Het ondersteuningspakket van overheidsdienst CVE voor werknemers was niet voldoende om hun zaak draaiende te houden.

De Marokkaanse belangenorganisatie voor de horeca heeft een aantal voorstellen gedaan bij de CVE. Zo wil de organisatie dat restauranthouders niet uitgezet kunnen worden wanneer ze de huur niet kunnen betalen. Ook stellen ze voor dat er een subsidie wordt gegeven om de helft van de huur te betalen en dat er uitstel van betaling is tot juni 2021. Ook willen zij dat de herstel-krediet die door de coronapandemie in het leven is geroepen, verhoogd wordt naar twee maanden ondersteuning in plaats van één maand.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team