Zoeken

Marokko wil over tien jaar 52% van energie duurzaam opwekken

11 december 2020 - 19:00 - Economie

©

Marokko wil tegen 2030 zijn energieverbruik met 20% hebben verminderd. Deze doelstelling is onderdeel van het plan voor de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen.

Het koninkrijk investeert sinds 2009 al in de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen en energie-efficiëntie. Naast een vermindering van het energieverbruik met 20%, is het volgens het nationale ontwikkelingsplan voor hernieuwbare energiebronnen ook de bedoeling dat in 2030 meer dan 52% van de elektriciteit in Marokko wordt opgewekt met hernieuwbare energiebronnen.

Het doel van Marokko is om over tien jaar een betrouwbare energievoorziening te hebben die wordt gevoed door verschillende methodes om duurzame energie op te wekken. De verschillende technologieën moeten niet alleen met elkaar gaan concurreren, maar moeten elkaar uiteindelijk ook aanvullen om het land van voldoende hernieuwbare energie te voorzien.

Om de voornemens waar te kunnen maken gaat de Marokkaanse overheid de verschillende samenwerkingsmogelijkheden onderzoeken. Vooral op het gebied van de samenwerking tussen het noorden en het zuiden van Marokko als het gaat om groene energietechnologieën, is er nog een wereld te winnen. Verder zal er in de komende tien jaar het nodige worden gedaan om via wet- en regelgeving de investeringen in oplossingen voor duurzame energie makkelijker te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team