Zoeken

Marokko: huwelijk dochter hoge verantwoordelijke zorgt voor controverse

21 januari 2024 - 21:30 - Marokko

©

Het weelderige huwelijk van de dochter van Naam Miyara, voorzitter van de Marokkaanse Kamer van Raadsleden, veroorzaakt hevige controverse. Miyara, de vierde hoogste politieke figuur in Marokko na de Koning, de premier en de voorzitter van de Kamer van Afgevaardigden, wordt beschuldigd van slavernij.

De controverse ontstond nadat een video van het huwelijksfeest op sociale media werd gedeeld, waarin vermeende "slaven" werden aangeboden aan Miyara’s dochter. De Federatie van Vrouwenrechtenliga’s (FLDF) heeft in een verklaring haar ontsteltenis uitgesproken over de video, waarbij ze deze praktijken sterk veroordeelt.

Lees ook: Bruiloft prins Brunei: Saudische prinsessen in Marokkaanse kaftans

Volgens de FLDF brengt deze handeling Marokko terug naar het tijdperk van slavernij en discriminatie, wat een belediging vormt voor menselijke waarden en een flagrante schending van de mensenrechten, de grondwet van het land en alle internationale conventies die door Marokko zijn geratificeerd.

Lees ook: Bruiloft dochter Nigeriaanse miljardair in Marrakech

De FLDF dringt aan op een krachtig verzet tegen alle discriminerende praktijken die mensenrechten schenden en de relatie tussen slaven en meesters reproduceren. Ook wordt een snelle en onpartijdige onderzoek naar deze kwestie en onmiddellijke actie tegen de betrokkenen geëist. De organisatie benadrukt dat deze misdaad de reputatie van Marokko zowel nationaal als internationaal schaadt en ingaat tegen de significante vooruitgang die het koninkrijk heeft geboekt op het gebied van mensenrechten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team