Zoeken

Nog steeds slaven in Marokko volgens VN

29 maart 2014 - 22:47 - Marokko

©

Een rapport van de Verenigde Naties toont aan dat slavernij nog steeds bestaat in Marokko. Volgens het rapport aangehaald door Akhbar Al Yaoum, wordt 0,1% van de Marokkaanse bevolking als slaaf gebruikt.

Vooral in het zuiden van Marokko is slavernij nog steeds niet uitgebannen. In Tata, Illigh, Errachidia en Ouarzazate worden nog steeds slaven gebruikt.

Akhbar Al Yaoum publiceerde de VN-gegevens ter gelegenheid van de Internationale herdenkingsdag van de slachtoffers van slavernij en de trans-Atlantische slavenhandel, dat jaarlijks op 25 maart plaatsvindt.

Mohamed Naji, Marokkaanse historicus en antropoloog reageerde verrast. "Mensenhandel bestaat niet meer in Marokko. (...) Ik weet niet waar ze deze statistieken vandaan hebben gehaald."

In Marokko werd slavernij in 1959 verboden. Marokko ondertekende dat jaar het Verdrag inzake de slavernij. Dit wil echter niet zeggen dat de mentaliteit is veranderd, in een land waar slavernij nog steeds voelbaar is in de relatie tussen burgers en de overheid, aldus Naji.

In 2013 bezette Marokko de 93e plaats op de ’Global Slavery Index’ van de Free Walk Stichting. Volgens de organisatie telt Marokko nog ruim 50.000 slaven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team