Zoeken

Handelaren Djemaa el-Fna maken eisen bekend

16 februari 2024 - 14:00 - Marokko

©

De voorzitter van de Kamer van Koophandel, Industrie en Dienstverlening heeft donderdag met de Vereniging van Restaurants en Dranken van het Djemaa el-Fna gesproken.

Tijdens de bijeenkomst werden de problemen besproken die de handelaren en professionals op het Djemaa el-Fna plein ondervinden. Enkele van de knelpunten zijn:

Lees ook: Marrakech: facelift voor Djemaa El Fna?

 De dagelijkse op- en afbouw van de restaurants, die de uitstraling van het Marokkaanse toerisme, de kwaliteit van de aangeboden producten en de netheid van de locatie schaden.
 Het risico op instorting van de ijzeren daken door weersomstandigheden.
 De economische en sociale problemen van de professionals.
 De beperking van de nachtelijke openingstijden, terwijl de exploitatievergunning geen dergelijke beperkingen vermeldt.
 De dreiging van uitzetting van restauranthouders van de parkeerplaatsen rond Djemaa el-Fna.

Lees ook: Winkeliers Djemaa el Fna plein woedend

De voorzitter van de Kamer van Koophandel toonde begrip voor de problemen en beloofde zich in te zetten voor oplossingen. Hij zei dat hij zich nu bewust is van de aard van de problemen en dat dit een essentiële stap is om in de toekomst oplossingen te vinden. Hij beloofde bijeenkomsten te organiseren met de gemeenteraad en de verantwoordelijke ministeries, zoals het ministerie van Cultuur en Toerisme, om de stem van Djemaa El-Fna te laten horen en te informeren naar de visie van deze instellingen en de voortgang van de eerder aangekondigde projecten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team