Zoeken

Marokko zet drones in voor verkeersveiligheid

16 februari 2022 - 11:40 - Marokko

©

Marokko wil drones gebruiken om allerlei soorten smokkel en verkeersovertredingen te bestrijden. Daartoe heeft de Koninklijke Gendarmerie nieuwe luchteenheden in het leven geroepen.

De Koninklijke Gendarmerie zal deze moderne, efficiëntere, snellere en ruimere hulpmiddelen gebruiken om een groot aantal trajecten van het wegen- en autowegennet te controleren, zo meldt Aujourd’hui Le Maroc.

Lees ook: Marokko: politie opent jacht op illegale autoraces

Het takenpakket houdt in dat agenten zeer grote gebieden beveiligen en diverse activiteiten op beveiligingsgebied uitvoeren. Hieronder vallen bestrijding van de drugshandel, handhaving van de verkeersregels en bestraffing van verkeersovertredingen.

Bijgevolg moet de Koninklijke Gendarmerie innoveren om een efficiëntere controle te garanderen, in overeenstemming met de geldende wetgeving. Marokko stelt het gebruik van drones op het gebied van veiligheid te willen uitbreiden.

Lees ook: Verkeersveiligheid: Marokko wil maximumsnelheid in steden verlagen

Marokko heeft toestellen uit Frankrijk, de Verenigde Staten en Turkije aangekocht, maar wil in een deel van zijn behoeften voorzien door zelf drones te gaan produceren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team