Zoeken

Voorwaarden voor invoer van drones in Marokko

10 maart 2022 - 16:20 - Marokko

©

In Marokko is de invoer van drones aan zeer strikte voorwaarden onderworpen. Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken, meldt dat 616 drones reeds de toestemming hebben gekregen om in het Marokkaanse luchtruim te vliegen.

In antwoord op een schriftelijke vraag ingediend door de Partij van Vooruitgang en Socialisme (PPS) met betrekking tot de invoer van drones in Marokko, zei de minister van Binnenlandse Zaken in het parlement dat deze onderworpen is aan het verkrijgen van een vergunning. De aanvragen voor permanente invoer worden geregistreerd op het portaal (Pornet) van het ministerie van Industrie, meldt Al Ahdath Al Maghribia. De afdeling vraagt vervolgens het advies van het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de uiteindelijke beslissing neemt.

Lees ook: Drones opnieuw toegestaan in Marokko?

Aanvragen voor de tijdelijke invoer van de op afstand bestuurde vliegtuigen worden ingediend bij de douane. Ook de douane wint advies in bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de aanvraag goedkeurt nadat is nagegaan of deze drones uitsluitend voor professionele doeleinden zullen worden gebruikt.

Drones die zonder voorafgaande vergunning worden ingevoerd of gebruikt, kunnen in beslag worden genomen, aldus Abdelouafi Laftit. Sinds 2015 heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken 329 aanvragen goedgekeurd voor de permanente invoer van drones die voor professionele doeleinden worden gebruikt en 287 vergunningen verleend voor de tijdelijke invoer van deze toestellen. Alleen administraties, bedrijven en overheidsinstanties kunnen deze verzoeken doen.

Lees ook: Waarom Marokko drones gebruikt

In februari 2015 heeft het ministerie van Handel een besluit uitgevaardigd, waarbij de invoer van onbemande vliegende voorwerpen afhankelijk wordt gesteld van het verkrijgen van een vergunning. Dit besluit wordt gerechtvaardigd door de "veiligheidsrisico’s en door de risico’s voor eigendom en privacy".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team