Zoeken

Marokko koopt meer Turkse Bayraktar TB2 drones

4 december 2021 - 19:00 - Marokko

©

Marokko heeft zopas een nieuwe bestelling geplaatst voor zes Turkse Bayraktar TB2 drones, na in april reeds 13 drones te hebben besteld.

Marokko zet in op de Bayraktar TB2’s, bewapende drones voor de middellange en lange afstand, om de bewaking en beveiliging van zijn grenzen te versterken, zo meldt Africa Intelligence.

Lees ook: Marokko bestelt Israëlische "kamikazedrones"

Rabat heeft in april een eerste bestelling geplaatst voor 13 van deze Turkse drones, "om het arsenaal van de Royal Armed Forces te moderniseren en klaar te zijn voor alle dreigingen en recente vijandelijkheden," aldus het Far Maroc Forum, dat ook meldt dat de eerste levering van deze toestellen in september plaatsvond.

Lees ook: Marokko test zijn Turkse drones

Het Marokkaans leger beschikt momenteel over verschillende soorten drones die worden gebruikt voor verkenning, bewaking en observatie. Volgens sommige lokale media gaat het onder meer om Israëlische drones zoals de Heron 1, maar ook om Amerikaanse drones zoals de Harfang en de General Atomics Predator XP.

Volgens de plaatselijke pers heeft Marokko 70 miljoen dollar uitgetrokken om deze Turkse drones te kopen. Daarom hebben de afgelopen weken Marokkaanse soldaten deelgenomen aan een opleidingsprogramma in Turkije.

Bladna.nl