Zoeken

Marokko: politie opent jacht op illegale autoraces

13 februari 2022 - 19:40 - Marokko

©

De nationale veiligheidsdienst DGSN wil strenger gaan optreden tegen wilde en illegale autoraces die ’s nachts in grote Marokkaanse steden worden gehouden. Extra controles werden ingevoerd om deelnemers aan dergelijke races te identificeren en te straffen.

De nieuwe veiligheidscampagne van de DGSN doelt erop zware verkeersongevallen veroorzaakt door het gevaarlijk gedrag van autobestuurders, te doen dalen, aldus een verklaring van de veiligheidsdienst. Teams werden in alle grote steden ingezet om de controles op te schroeven op grote lanen en wegen, waar regelmatig melding wordt gedaan van illegale races.

Lees ook: Gevaarlijk rijgedrag na avondklok, 33 arrestaties in Rabat

De speciale eenheden kregen het bevel om alle deelnemers aan dergelijke races te arresteren, met de focus op bestuurders die hun voertuigen zonder toestemming hebben omgevormd tot bolides of nog een aangepast uitlaatsysteem hebben, waardoor er meer geluid is en de kalmte wordt verstoord.

Lees ook: Marokko: 17 arrestaties na straatrace

Ter ondersteuning van deze maatregelen is een educatieve kit ontwikkeld voor leerlingen op scholen, om hen de gevaren van dit soort spectaculair gedrag uit te leggen, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl