Zoeken

Verkeersveiligheid: Marokko wil maximumsnelheid in steden verlagen

28 mei 2021 - 17:00 - Marokko

©

Marokko kent schrikbarende cijfers als het gaat om het aantal verkeersslachtoffers. Elk jaar vallen er in het koninkrijk ruim 1,3 miljoen doden en 35 miljoen gewonden met blijvend geestelijk en lichamelijk letsel. De Marokkaanse autoriteiten zijn van plan om de maximumsnelheid in het verkeer te verlagen om levens te redden.

Tijdens een digitale bijeenkomst met als thema "Snelheidsmanagement in stedelijke gebieden en de impact ervan op de verkeersveiligheid", verklaarde de Marokkaanse minister van Verkeer, Abdelkader Amara, dat het verlagen van de maximumsnelheid essentieel is voor het verminderen van het aantal verkeersongevallen in het land, meldt het dagblad Aujourd’hui Le Maroc.

Volgens de minister blijkt uit recente onderzoeken dat een daling van 2% van de gemiddelde snelheid op de wegen jaarlijks al meer dan 100.000 dodelijke slachtoffers kan schelen. Amara dringt aan op het invoeren van snelheidsbeperkingen in stedelijke gebieden omdat daar over het algemeen kwetsbare weggebruikers deelnemen aan het verkeer, zoals voetgangers en fietsers.

Ook stond Abdelkader Amara stil bij het feit het verkeer tegenwoordig de voornaamste doodsoorzaak is in de leeftijdscategorie van 5 tot 29 jaar. Een van de weinige voordelen van de coronaviruspandemie is het feit dat het aantal verkeersslachtoffers drastisch is gedaald. In 2020 is een afname van het aantal zwaargewonde slachtoffers met 22,31% genoteerd en daalde het aantal lichtgewonden met 19,2%.

In de regio Guelmim-Oued Noun is een ongebruikelijke stijging in het aantal verkeersdoden van 500% geregistreerd in 2020. In 2019 viel er één slachtoffer te betreuren, in 2020 zijn er zes mensen omgekomen in het verkeer. Vier andere regio’s die slecht scoren op het gebied van verkeersveiligheid zijn Casablanca-Settat (7,41%), Beni Mellal-Khenifra (0,77%) en Laayoune-Sakia El Hamra (12,24%).

De directeur van het Nationale Agentschap voor Verkeersveiligheid (Narsa), Benacer Boulaajoul, schaart zich achter de aanbeveling van de wereldwijde campagne "Streets for life # love 30" om in stedelijke gebieden met veel voetgangers maximaal 30 kilometer per uur te rijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team