Zoeken

Marokko: demonstraties tegen verplichte coronapas

26 oktober 2021 - 17:40 - Marokko

©

Enkele tientallen mensen hebben zondag in Rabat gedemonstreerd tegen het besluit van de regering om de vaccinatiepas zonder voorafgaande kennisgeving te verplichten, waardoor niet-ingeënte personen geen toegang hebben tot publieke en particuliere administraties en tot openbare plaatsen zoals restaurants en vrijetijdscentra.

In video’s die op sociale media circuleren, scanderen demonstranten leuzen tegen het besluit van de regering om het vaccinatiepaspoort te verplichten. De demonstratie werd omsingeld door veiligheidstroepen die naar verluidt enkele mensen arresteerden, meldt EFE.

Lees ook: Marokko: klacht tegen coronapas

De coronapas is in Marokko verplicht in openbare en particuliere inrichtingen, scholen, restaurants, hotels, sporthallen en andere particuliere ruimten en voor het reizen tussen steden. Veel burgers zijn kwaad over het plotse karakter van de maatregel. Marokkanen trokken na de aankondiging wel massaal naar de vaccinatiecentra.

Deze eerste demonstratie tegen de nieuwe regering van Aziz Akhannouch, komt aan de vooravond van het eerste optreden van de minister van Volksgezondheid, Khalid Ait Taleb, in de Kamer om vragen te beantwoorden over de gezondheidssituatie en over de stand van de vaccinatiecampagne.

Lees ook: Marokko: verplichte vaccinatiepas stuit op weerstand

Op dit moment zijn meer dan 21 miljoen Marokkanen volledig gevaccineerd. Marokko heeft nu lagere infectiecijfers en minder dan een dozijn sterfgevallen per 24 uur. De toediening van een derde dosis vaccin voor alle burgers is onlangs van start gegaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team