Zoeken

Covid-19: Marokko groen op risicokaart

30 oktober 2021 - 15:00 - Marokko

©

Donderdag meldde de minister van Volksgezondheid en Sociale Bescherming, Khalid Ait Taleb, tijdens een presentatie van de epidemiologische situatie in Marokko voor de regeringsraad, dat het koninkrijk nu op groen staat dankzij een duidelijke verbetering van de epidemiologische indicatoren.

"Marokko heeft de overgang van oranje naar groen te danken aan verschillende factoren zoals onder meer de nationale vaccinatiecampagne die het mogelijk heeft gemaakt om een coronapas in te voeren voor reizen en voor de toegang tot openbare plaatsen”, aldus de minister.

Volgens de cijfers van het ministerie van Volksgezondheid bedraagt het aantal personen dat minstens één dosis van het vaccin heeft ontvangen 24.053.942, wat meer is dan 64% van de bevolking, terwijl 21.835.545 de twee doses heeft ontvangen, d.w.z. meer dan 57,6% van de Marokkanen. Ongeveer 1.263.441 mensen kregen inmiddels ook al een derde boosterdosis.

Minister Ait Taleb riep op tot een blijvende waakzaamheid en de naleving van de preventieve maatregelen. Hij merkte op dat Marokko, ondanks de geconstateerde verbetering, niet immuun is voor een nieuwe golf als gevolg van het uitbreken van besmettingsgevallen in verschillende landen in de wereld na het verschijnen van een nieuwe variant. Daarom, zo benadrukte hij, is waakzaamheid geboden om de gewenste collectieve immuniteit te bereiken, die synoniem is met een terugkeer naar het normale leven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team