Zoeken

Marokko: vaccinatiepas vanaf donderdag verplicht

19 oktober 2021 - 15:45 - Marokko

©

In Marokko zal de vaccinatiepas vanaf donderdag 21 oktober verplicht zijn in alle openbare ruimtes, overheidsgebouwen, restaurants en om te reizen. Dat heeft de regering maandag beslist.

De nieuwe maatregel zal het dagelijks leven van Marokkanen sterk beïnvloeden. De vaccinatiepas was reeds verplicht voor culturele en vrijetijdsevenementen met meer dan 50 personen. Nu wordt het naar alle openbare plaatsen veralgemeend, aldus een verklaring van de Marokkaanse regering.

Lees ook: Marokko lanceert vaccinatiecampagne voor derde dosis

Persagentschap MAP bericht dat de invoer van de verplichte vaccinatiepas werd goedgekeurd door de regering en de diensten belast met de monitoring van de epidemiologische situatie in Marokko.

Marokkanen zullen zich vanaf donderdag ook enkel tussen prefecturen en provincies mogen verplaatsen, met privé of openbaar vervoer, als ze een vaccinatiepas hebben. Ook voor reizen naar het buitenland is de pas verplicht.

Lees ook: Europa aanvaardt Marokkaans vaccinatiepaspoort

Ambtenaren, werknemers en gebruikers van overheidsdiensten zijn verplicht om hun vaccinpas te tonen om toegang te krijgen tot openbare, semi-openbare en particuliere diensten. De pas is ook verplicht in hotels, restaurants, cafés, gesloten ruimten, winkels, sporthallen en hamams.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team