Zoeken

Coronapas: regering verzekert Marokkanen van hun vrijheden

6 november 2021 - 12:00 - Marokko

©

De regering wil Marokkaanse burgers geruststellen met betrekking tot het verplichte vaccinatiebewijs. Ze benadrukken dat deze maatregel niet als doel heeft om de mobiliteit of de individuele vrijheden van Marokkanen te beperken.

Tijdens een persconferentie die donderdag na afloop van de ministerraad werd gehouden, heeft regeringswoordvoerder Mustapha Baitas uitleg gegeven aan het parlement over de motieven van de regering om het vaccinatiepaspoort verplicht te maken.

Lees ook: Marokko: vaccinatiepas vanaf donderdag verplicht

Verwijzend naar de weerstand van vele burgers tegen het vaccinatiebewijs, zei de minister dat in het licht van de stijgende prijzen en de door de economische machten gezaaide verwarring, de Marokkaanse regering de verantwoordelijkheid heeft om de levens van burgers en de economie te beschermen. Hij benadrukte dat het opleggen van de coronapas niet tot doel heeft om de mobiliteit van Marokkanen te beperken.

Baitas verklaarde verder dat de vaccinatie van meer dan 24,25 miljoen Marokkanen "een gebaar is om de meest kwetsbare burgers, die in gewone jobs werken bij bedrijven, tegen het rampzalige scenario te beschermen dat ongetwijfeld voor sluitingen zou zorgen".

Lees ook: Marokko: demonstraties tegen verplichte coronapas

Verder is de regeringsraad blij met het goede verloop van de nationale vaccinatiecampagne, die "succesvol wordt voortgezet", dankzij de toenemende steun van iedereen. "Burgers eisen hun recht op om hun normale leven te hervatten en hun gewone activiteiten uit te kunnen voeren, dit zijn dan ook de verwachtingen waaraan de regering wil voldoen", zei regeringsleider Aziz Akhannouch.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team