Zoeken

Gaat Marokko de coronamaatregelen opheffen?

15 september 2021 - 10:40 - Marokko

©

Marokko zou geleidelijk aan kunnen beginnen met het opheffen van de geldende gezondheidsbeperkingen. Een aantal landen, zoals de Verenigde Staten en Frankrijk, hebben dit reeds gedaan. De laatste hand wordt gelegd aan een plan om dit ook in het koninkrijk te realiseren.

Volgens bronnen van de krant Al Ahdath Al Maghribia, leggen de gezondheidsautoriteiten in overleg met andere betrokken diensten, de laatste hand aan een plan voor de geleidelijke opheffing van de geldende beperkende maatregelen, met het oog op een geleidelijke terugkeer naar het oude normaal.

Lees ook: Marokko: versoepeling coronamaatregelen niet in zicht

Het plan houdt in grote lijnen in, dat alle economische activiteiten moeten worden hervat en dat er voor bijeenkomsten een toestemming moet worden verleend. De geleidelijke terugkeer is echter ook afhankelijk van de uitbreiding van het gezondheidspaspoort en van de aanhoudende daling van het aantal coronabesmettingen en ernstige gevallen.

Lees ook: Covid-19 Marokko: piek derde coronagolf voorbij

Over de uitbreiding van het gezondheidspaspoort is reeds een overeenstemming bereikt. De eerste uitbreiding van de gezondheidspas betreft sporthallen, hamams, cafés, restaurants en grote winkelcentra, gevolgd door universiteiten, scholen voor beroepsopleiding, openbare ziekenhuizen, sociale instellingen, theaters, bioscopen en het openbaar vervoer. Een van de doelstellingen van deze maatregel is burgers aan te moedigen om zich te laten vaccineren, waarbij het de bedoeling is dat 55% van de mensen gevaccineerd is tegen eind september.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team